Spring naar content

Crown Van Gelder

Internationale speler. Constant op zoek naar beter én duurzamer papier.

changing the world of paper

Crown Van Gelder is al meer dan 125 jaar een pionier en innovator in de papierindustrie. Met de ontwikkeling van een nieuwe, duurzamere papiersoort, gemaakt van Nederlandse suikerbieten gaf Crown Van Gelder verder invulling aan hun visie 2030 waarbij innovatie, duurzaamheid en samenwerking in de keten centraal staan. Crown Van Gelder haalde ons aan boord om de merkidentiteit te ontwikkelen voor het nieuwe duurzame papier gemaakt uit lokaal geteelde suikerbieten.

merk met impact

We ontwikkelden de merknaam ‘Crown Native’ en de pay-off ‘Dutch grown sugarbeet paper’. Daarbij ontwikkelden we een merkidentiteit die de merkbelofte krachtig visualiseerde. Het logo is geïnspireerd door de ringen in het hout van een boom en een suikerbiet. Waar een boom jaren nodig heeft om te groeien, is een suikerbiet na een paar maanden al rijp voor de oogst, en dus te gebruiken voor Crown Native papier. Zo komt de duurzame gedachte van de papierlijn ook in het logo duidelijk naar voren.

sterk verhaal

Een visuele identiteit is meer dan een logo. Bij een duurzaam product hoort uiteraard ook een passende uitstraling en sterke content. Om alle belangrijke feiten over Crown Native duidelijk te communiceren hebben we een landingspagina, stop motion animatie, salespresentatie en ondersteunende infographics ontwikkeld.

suiker verpakt met suikerbietenpapier

Cosun Beet Company was als R&D partner ook de eerste launching customer. De kiloverpakking van Van Gilse suiker wordt inmiddels verpakt met het Crown Native papier. Dit resulteerde in veel media-aandacht en interesse uit de markt voor Crown Native. Het papier wordt al gebruikt voor boeken, magazines, jaarverslagen, tassen en als voor verpakking voor o.a. graszaad en meel.

deze moonies werkten mee aan dit project

jasper van grunsven

angèle van iersel

ruud van den boogaart

wilco de meijer

marc doorakkers

hungry for more?

Bekijk meer van ons werk of neem contact op voor jouw volgende case.