Spring naar content

Junis kinderopvang

Een maatschappelijke kinderopvang met 90+ locaties in Alphen aan de Rijn en Zoetermeer.

vrije vogels veilig nest

De kinderopvangbranche is volop in beweging. Dit dwingt kinderopvangorganisaties tot het ontwikkelen van een scherpe visie, een duidelijke missie en het creëren van een prettige interne cultuur.

So far so good bij Junis. Nu ‘alleen nog’ zorgen voor de vertaling hiervan naar een onderscheidende positionering en propositie met bijhorende nieuwe visuele stijl. Laat dat maar aan Maan over!

vol passie

Junis is een flinke kinderopvangorganisatie in het midden van het land. Een zeer professionele club mensen, intrinsiek gedreven om kinderen een goede start te geven en hen te laten worden wie ze zijn. Die passie is voelbaar tot in de haarvaten van de organisatie.

omarm je tegenstelling

Het succes van iedere samenwerking zit in de wil om elkaar écht goed te leren kennen. En die wil was er zeker, van beide kanten! Het mooie van elkaar leren kennen, is dat je nieuwe dingen ontdekt omdat je net wat dieper graaft dan de oppervlakte. Zo ontdekten we bij Junis een bepaalde ambivalentie in hun kern- en merkwaarden en visuele identiteit. Braaf en voorspelbaar versus uitgesproken en avontuurlijk. Ons advies? Omarm die tegenstelling!

 

typische Junis signatuur

We ontwikkelden het positioneringsconcept ‘Vrije vogels veilig nest’, met daarin de omarming van de tegenpolen vrij en veilig. De gedachte hierachter? Een vogel is pas echt vrij als hij kan terugvallen op een veilig nest. Hetzelfde geldt voor kinderen. Het visuele concept pakt door op de vogel-metafoor en zorgt daardoor voor een nieuwe typische Junis signatuur.

complete middelenmix

We rolden het concept eerst breed intern uit met een merkboek, posters, een animatie, ludieke inhakers, gadgets en nog veel meer. Daarna zag de nieuwe positionering buiten het daglicht, met de nieuwe website als basis. Vanuit ‘Vrije vogels veilig nest’ bedachten we ook de arbeidsmarktcampagne en de nieuwe locatiesigning.

deze moonies werkten mee aan dit project

aniek frölke

corine kaijim

angèle van iersel

merel van vliet

wilco de meijer

hungry for more?

Bekijk meer van ons werk of neem contact op voor jouw volgende case.