Spring naar content

Dudok Groep

Dudok Groep is een projectontwikkelaar en vastgoedbelegger uit Dordrecht. Zij zijn de partij achter de ontwikkeling van Blikk. Een vastgoedproject waarbij een oude metaalwarenfabriek in Dordrecht wordt omgebouwd tot 29 unieke, luxe hofwoningen op een historische locatie.

een nieuwe blik op wonen

Voor dit project was Dudok Groep op zoek naar een bureau dat de branding hiervan kon realiseren. Met onze pitch wisten we hen te overtuigen van het concept “Blikk” en zodoende konden we aan de slag. Een concept waarbij we het unieke verhaal van de woningen op de voorgrond laten komen en in alles weten door te voeren.

Logo-blikk
De sheddaken van de Verblifa fabriek
poster Blikk nieuwbouw Dordrecht

Maar hoe kwamen we dan op Blikk? Om een succesvol concept te bedenken hebben we eerst een analyse gedaan van de markt. Voor wie zijn deze nieuwe woningen aantrekkelijk? Wat zijn de unieke eigenschappen en waar liggen eventuele zwaktes? We hebben de doelgroep en hun drijfveren gedefinieerd. Zo kwamen we tot een merkbelofte van de woningen en gingen we verder met de uitwerking van het creatieve concept.

Blikk nieuwbouw Dordrecht sfeerbeeld

een rijke geschiedenis

De oorsprong van het concept ligt in de geschiedenis van het terrein. Van 1875 tot 1969 heeft hier een metaalwarenfabriek gestaan. Een blikfabriek, om precies te zijn. Dit bijzondere terrein, en met name de kenmerkende fabrieksdaken, vormen de basis van het nieuwe woonhof. Historie, groen, stad, authenticiteit en comfort komen hier samen in de verschillende luxueuze woningen.

We gingen aan de haal met “blik.” Een blik ergens op werpen; een kijk hebben op iets. Een gelaatsuitdrukking; een blik van verstandhouding, een blik op oneindig. Zo konden we het inhoudelijk vertalen van de blikfabriek naar een “nieuwe blik op wonen.”

overzicht geschiedenis Blikk Dordrecht

De vorm van de fabrieksdaken was de basis voor het logo en vormen die in alle uitingen zijn terug te vinden. Zo werd “blik” dus “Blikk.” In combinatie met kleuren uit de geschiedenis van de Dordtse architectuur is de visuele stijl verder tot stand gekomen.

Blikk is een vastgoedproject met een uniek verhaal en unieke woningen. Alle geïnteresseerden willen we tijdens het project van A tot Z onderdompelen in dat verhaal, zodat het echt tot leven komt. In alle facetten van het project wordt de visuele identiteit van Blikk doorgevoerd. Zo heeft Blikk ondertussen al veel verschillende vormen aangenomen, maar allemaal in diezelfde herkenbare stijl.

Blikk artist impression nieuwbouw Dordrecht
brochure spread 1 Blikk Nieuwbouw Dordrecht
brochure spread 2 Blikk Nieuwbouw Dordrecht
blikk nieuwbouw Dordrecht social media

deze moonies werkten mee aan dit project

lennaert stam

evie koopmanschap

corine kaijim

hungry for more?

Bekijk meer van ons werk of neem contact op voor jouw volgende case.