Spring naar content

Alwel

Alwel is een woningcorporatie met zo’n 25.000 huizen in de gemeenten Breda, Etten-Leur en Roosendaal.

Alwel is ontstaan uit de fusie van AlleeWonen en Woningstichting Etten-Leur. Na een succesvolle pitch, mocht Maan het gehele traject rondom de identiteit verzorgen. Vanaf het allereerste begin werden we betrokken in de fusieplannen. We begeleidden het traject van naamcreatie, haalden medewerkersverhalen op om tot gemeenschappelijke kernwaarden te komen, we ontwikkelden de visuele identiteit en verzorgden het design van alle huisstijldragers.

van start tot finish

Van webdesign, tot wagenpark tot signing op de panden. Een complex project met vele stakeholders. We beleefden een mooie, open samenwerking met het communicatieteam van Alwel. We ervaarden veel creatieve ruimte en dat zorgde voor een energiek proces aan beide kanten. Het resultaat: een gedragen corporate identity die verder gaat dan de cosmetische aspecten ervan.

en door…

Inmiddels zijn we al jarenlang de samenwerkingspartner voor Alwel. Naast het ontwikkelen en implementeren van de visuele identiteit verzorgen we o.a. redactionele uitingen, infographics, animaties, jaarplannen en -verslagen en ook de arbeidsmarktcampagne.

hungry for more?

Bekijk meer van ons werk of neem contact op voor jouw volgende case.